Typy čokolády
Horká čokoláda
Aby sme mohli povedať, že sa jedná o čokoládu, musí horká čokoláda obsahovať najmenej 35% kakaovej sušiny a 18% kakaového másla. Horká čokoláda sa skladá z kakaovej hmoty, kakaového másla a cukru. Kvalitná čokoláda obsahuje viac ako 50% sušiny.
Mliečna čokoláda
Tento typ čokolády by mal obsahovať najmenej 14% mliečnej sušiny a 25% kakaovej sušiny. Mliečna čokoláda obsahuje rovnaké prísady ako horká čokoláda.
Biela čokoláda
Biela čokoláda neobsahuje kakao. Nie je to však klasický typ čokolády. Aby sme mohli čokoládu považovať za bielu musí obsahovať minimálne 20% kakaového másla a 14% mliečnej sušiny.
Prečitaj si všetky príspevky k téme: Čokoláda
Čokoláda prospieva zdraviu
Má skvelé anntibakteriálne účinky, ktoré chránia naše zuby od zubného kazu...