Typy čokolády

Horká čokoláda

Aby sme mohli povedať, že sa jedná o čokoládu, musí horká čokoláda obsahovať najmenej 35% kakaovej sušiny a 18% kakaového másla. Horká čokoláda sa skladá z kakaovej hmoty, kakaového másla a cukru. Kvalitná čokoláda obsahuje viac ako 50% sušiny.

Mliečna čokoláda

Tento typ čokolády by mal obsahovať najmenej 14% mliečnej sušiny a 25% kakaovej sušiny. Mliečna čokoláda obsahuje rovnaké prísady ako horká čokoláda.

Biela čokoláda

Biela čokoláda neobsahuje kakao. Nie je to však klasický typ čokolády. Aby sme mohli čokoládu považovať za bielu musí obsahovať minimálne 20% kakaového másla a 14% mliečnej sušiny.

Prečitaj si všetky príspevky k téme: Čokoláda

Čokoláda prospieva zdraviu

Má skvelé anntibakteriálne účinky, ktoré chránia naše zuby od zubného kazu...

Čokoláda ako ovocie

Čokoládu môžeme považovať aj ako ovocie pretože ...

Čokoláda

Čokoláda patrí medzi najpopulárnejšie sladkosti na svete...

Typy čokolády

Horká čokoláda sa skladá z kakaovej hmoty, kakaového másla a cukru...

Čokoláda ako poštová známka

Látky z čokolády, ktoré voňajú sa bežne pridavajú do parfémov...